Tuotanto ja tuotteet

sahatavara 

Sahakuutio Oy tuottaa vuosittain n. 65 000m3 sahatavaraa, josta kuusen osuus on 55 % ja männyn 45 %. Tuotantolaitos on keskittynyt pienläpimittaisen mänty- ja kuusiraaka-aineen sahaukseen ja kuivaukseen. Tästä pienläpimittaisesta raaka-aineesta tuotettu korkealaatuinen sahatavara soveltuu parhaiten huonekalu-, lämpöpuu-, liimalevy- ja liimapalkkiteollisuuden tuotantoon.

Sahakuutio Oy ostaa tukkipuut asiakkaan tilausten pohjalta ja ne lajitellaan 46 lokeroon latvaläpimitan ja pituuden perusteella.

Sahaus suoritetaan Hewsaw R 200 sahakoneella asiakaslähtöisesti siten, että asiakas voi valita haluamansa dimension ja laadun. Sahattavat dimensiot ovat paksuudeltaan 15mm-63mm ja leveydeltään 63mm-175mm. Männyn sahatavara pituudet ovat 3.0m, 3.6m ja 4.2m ja kuusisahatavaran pituudet ovat 3.0m, 3.3m, 3.6m ja 4.2m.

Sahakuutio Oy:n kuivauskapasiteetti on vuosittain 50 000m3, mikä toteutetaan 2 läpiajettavalla kamarikuivaamolla ja 3 kamarikuivaamolla. Sahatavara kuivataan laivauskuivaksi, erikoiskuivaksi tai asiakkaan toivomaan loppukosteuteen. Kuivauksen jälkeen sahatavara lajitellaan uudelleen. Jokaisen sahatavarakappaleen kosteus mitataan ja sahatavara leimataan laivaustunnuksella. Valmis sahatavarapaketti suojataan muovilla.

Ekosampo Oy:n vuosittainen tuotantokapasiteetti on n. 6000m3. Tuotannonlähtökohtana on asiakaslähtöinen toimintatapa. Asiakas voi valita haluamansa dimension ja laadun. Raaka-aineena käytetään laadukasta suomalaista puuta, joka on tarkkaan lajiteltu lämpökäsittelyä varten Sahakuutio Oy:n tuotannosta.

Lämpökäsitelty puu valmistetaan modifioimalla puuta yli 160 °C lämpötilassa. Lämpökäsittely parantaa puun lahonkesto-, säänkesto- ja lämmöneristysominaisuuksia sekä pienentää puun kosteuselämistä. Korkeassa lämpötilassa pihka poistuu puusta.

Lämpöpuusta valmistettujen tuotteiden käyttökohteita sisätiloissa ovat mm. seinät, katot, lattiat, saunat, kalusteet ja huonekalut. Ulkokäytössä lämpöpuuta käytetään rakennusten ulkoverhouksissa, piharakentamisessa ja puusepänteollisuuden tuotteissa.